Dagsformen...

Utvärdering av dagsformen(eller borde kanske säga kvällsformen, men det låter inte alls lika bra). Kroppstemperatur hög, hals ond och hosta jobbig. Ja så ser det ut i nuläget för mig. Har legat i min säng större delen av dagen och tittat på Sex and the City.

Jag har genom året varit relativt skonad från sjukdom så det är rätt åt mig att åka på det antar jag. Men oj så gnällig man blir när man inte är kry. Att bli ompysslad av mamma är i och för sig inte så dumt, men jag föredrar ändå att må bra.

Är ni sjuka ofta? Under min skoltid(låg- och mellanstadiet, högstadiet, gymnasiet och komvux) har jag inte missat många dagar på grund av sjukdom. Vissa människor är hemma för minsta lilla krämpa, men jag vill gärna försöka gå upp ur sängen istället för att ligga och tycka synd om mig själv.. Har man tur så går det över. Det har mycket att göra med att frånvaro=mycket att ta igen senare. Hellre må halvdant och klara sig igenom skoldagen och sedan kunna komma hem och ta det lugnt, än att bli tvungen att köra järnet när man väl är frisk igen..


Så, slut med min "tycka synd om mig själv stund" och istället höra med er hur ni mår? Hänt något roligt under dagen kanske. Söndagar brukar i och för sig vara ganska sega. Man orkar inte riktigt ta sig för något speciellt. Har ni kanske kikat på film och ätit lite överblivet godis? Det är söndagsmys i högsta grad!:)
Mina underbara systrar får vara med på ett hörn här idag. Tänk när man var så liten. Längtar så mycket tillbaka till den tiden ibland.

Ha en fortsatt trevlig kväll.
Kram kram

3

Min vanliga otur..

Det är inte sant. INTE SANT!!! Jag har gått och blivit sjuk och det inträffar när det absolut inte får göra det. Imorgon ska jag på reserv-upprop imorgon till sjukgymnast och då måste jag vara frisk. Min vanliga otur som slår till. Det tog mig 4 timmar att somna i natt och sista gången jag tittade på kl var den 05.30. Då hade jag legat vaken sen 01.30. Min längsta natt någonsin. Usch vad jobbigt det var. Det värsta var att jag skulle jobba idag, och att "sjukskriva" sig på Sibylla är i princip omöjligt. Så vid 08.30 var jag tvungen att ringa och väcka Josse och fråga om hon kunde jobba åt mig. Som tur var gick det vägen, men det ställde genast till med massa problem. Men det hade aldrig gått att jobba och vara såhär. Jag hade ju smittat våra gäster, vore inte så bra.

Ni måste nu hålla tummarna allesammans för att jag är tillräckligt kry imorgon för att kunna ta mig till Linköping och gå på det jäkla uppropet.

Har i alla fall lyckas sova några timmar och det var skönt. Snuttan kom och la sig i min säng för att trösta också. Jättemysig! Men det var inte enkelt att somna. Min hals är helt skum. Kan inte svälja ordentligt, jag hostar så att jag nästan kräks och maget värker. Blä!!

För att sysselsätta mig nu sitter jag och tittar lite på Finn-kampen. HEJA SVERIGE.. Kollar även lite roliga klipp på Youtube. Tycker att det är så roligt med busringningar. Kolla in här, den är superskoj, men taskig.


Ha det fint.
Kram kram
2

Skogens guld...

Idag har jag och pappa varit ute och plockat svamp. Vi var ute i ca 2,5 h och hittade omkring 3,5 kg kantareller. Så nu till maten stekte jag lite kantareller till familjern som vi åt på mackor. Det känns så lyxigt med svamp att steka sådär.  Svamp ligger högt på min lista över bra saker med hösten.
Kantareller(ej bild från idag)


Nu sitter vi här hemma och kikar på fotbolls-EM. Och så bra det går. Sverige leder med 2-0 mot Italien. Ett Italien som varit totalt chanslösa. Det är väl härligt när det kan gå bra för våra svenska damer.

Det är många (främst killar/män/gubbar) som tycker att damfotboll är tråkigt. Det går långsamt och händer inte mycket. Det är tråkigt att det ska behöva vara så. Man kan inte jämföra damerna med herrarna för då blir det fel. Män och kvinnors kroppar är inte bygda för att vara lika bra. Män är starkare och det får vi acceptera. Så har det alltid varit och kommer alltid att vara. På stenåldern var det männen som var ute och jagade, och då var det en nödvändighet att de var stora och starka. Kvinnorna däremot behövde inte samma kroppsbyggnad till de sysslor som fanns i "hemmet".

Jag tycker därför att det är fruntansvärt sorgligt att man måste jämföra dam-fotboll med herr-fotboll. Acceptera att det ser olika ut i tempo och allt det där. Vi måste stötta vårt land, oavsett om det är kvinnor eller män som spelar.

(Okej, nu blev det visst lite djupa tankar här, men det är en viktig sak. Diskriminering tycker jag inte om. Hoppas inte ni gör det heller?.)Ha det nu bra allesammans.

Kram kram

2